New best friend!

My new best friend is green!

After I came back from Gran Canaria I almost immediately went to the Cannondale office in Freiburg, where my new bike was getting ready to join me on the amazing trails around Freiburg! I was so excited. Wow, what a beauty! Mart was doing the most of the assembling. Without him managing the ‘project’ I think it all wouldn’t be possible. The main parts were there so he(sometimes we) could start building it up. Super nice to see the Lefty fork getting installed. It was more and more getting a bike! Also the custom wheels came in. Ralf Egle from Radsport Sütterlin has organized me amazing rims from Xentis. Together with the hubs which I got from Tune.... unbelievable! STOKED! :-)

First ride: one word: AMAZING! Great feeling, great handling, super stiff, light, fast. I noticed that it gives you a lot of traction riding up steep short climbs. In the downhills the bike feels very comfortable and is just really fast! I went down the famous Borderline downhill trail in Freiburg. For those who don’t know it: the trail has it all: drops, some jumps, rocks, faster sections. Good training course. Nice to get to know the bike.  Afterwards I think I was even more happy than before! Despite the cold and wet ride. I think we are becoming best friends! J

Training was going good last week. A few days of recovery after the flight back into the cold winter. Then training started again. Some really hard intervals and also super nice mountainbike rides. It is very nice to get good feedback from my Powertap during and after these intervals. Now there is more time to relax and recover before we fly off to Cape Town.

I also visited the Meerendal office near Zug, Switzerland. I got my Team Meerendal team kit, some nice and practical things to wear and use. Such as a camelback and tools. I hope Milena and I will be more lucky this year and we don’t need to use our tools so much during the race. ;-)

On Monday we are flying with the biggest part of the Meerendal team from Zürich to Cape Town. It will be a long flight, but also nice to see the team and especially my teammate Milena again! Looking forward to a new adventure and hope for the best possible results!

Take care!

 

Nederlands.

He daar. Hier weer een update. Nadat ik terugkwam uit Gran Canaria ben ik de volgende dag meteen naar mijn nieuwe fiets gaan kijken. WOW, zo cool! Mart heeft heel veel werk verricht in de late uurtjes om het meeste te organiseren. Zo mooi, zo gaaf, zonder hem was dit hele project bijna onmogelijk geworden. Het opbouwen van zo’n fiets is nog niet zo heel eenvoudig… Ik merk dat ik er nog al gauw eens iets te makkelijk over kan denken. Er komen zo veel aspecten bij kijken om het allemaal tot een werkend geheel te maken. Gaaf om te zien als de lefty voorvork geïnstalleerd word. De cranks, ook speciaal van Cannondale. Ik ben onder de indruk. En tegelijkertijd erg ongeduldig want ik wilde er meteen op fietsen!! Een paar dagen later kwamen ook de wielen! Ralf Egle, van Radsport Sütterlin, heeft mij super mooie carbon velgen van Xentis georganiseerd. Dit samen met de naven van Tune… Niet misselijk. Nu ik het zo schrijf kan ik het zelf nauwelijks geloven! Wat cool! J

Eerste training erop: alleen maar lovende woorden! Snel, licht, stijf, alles!! Op steile klimmetjes merk ik dat ik veel grip heb en niet snel wegglijd. In de afdalingen is de fiets gewoon super stabiel maar vooral mega snel! Haha. Een trail hier heet Borderline. Een soort downhill parcours. Het heeft alles in zich; rotsen, kombochten, drop-offs en een paar sprongen. De eerste sprong ging ik meteen al veel sneller dan gepland en lande zo voorbij het landingsstuk. Wel heel soepel, al zeg ik het zelf. Vliegende Hielke (klein beetje overdreven natuurlijk he. Straks is het thuisfront ongerust). Dus ik denk dat ik wel kan zeggen een nieuwe beste vriend erbij te hebben! Mooi groen! J

Dan heb ik ook nog hard getraind de laatste dagen. Intervallen op en boven het omslagpunt. Het was afzien, maar het ging goed. Dat is het mooiste aan een Powertap vind ik. Wel in combinatie met mijn hartslag natuurlijk. Maar om tijdens de training te zien of je het goede vermogen levert, en na de training om te kijken hoe het de hele training ging. Dat geeft een goed gevoel als dit gelukt is. Op strava heb ik wel enkele training geüpload. Voor degene die interesse heeft. (bijv. 2x10 en 4x5) Nu is het tijd voor wat meer rust en een goed herstel. 

Het was een mooie week, mijn ouders waren nog in Freiburg, met hun lieve puppy Luna. Een vizsla. Zo mooi. Erg gezellig weer! Ook ben ik nog in Zwitserland geweest. Bij het Europese kantoor van Meerendal. Altijd mooi om even bij te praten, en natuurlijk ook om het Cape Epic pakje op te halen. Daarnaast kreeg ik een tas met mooie en handige spulletjes. Zoals een camelback, en handige tools. Hopelijk hebben Milena en ik onze tools niet zo veel nodig als vorig jaar tijdens de wedstrijd. 

Maandag vliegen we dan vanaf Zürich naar Kaapstad. Met het grootste deel van het Meerendal Team. Erg leuk om iedereen weer te zien en om als groep te reizen. Super leuk ook om teammaatje Milena weer te zien. Zij heeft vorige week nog de Andalucia Bike Race gereden, gewonnen ook nog. Dus met haar vorm zit het volgens mij ook wel goed. We gaan ervoor, vol gas!

Tot de volgende keer! Liefs Hielke