back in South Africa!

Back in South Africa!

Hi there. Being back in South Africa is great!!! After coming here last year for the first time, it feels super good to come here again. It’s such a nice country with beautiful nature and super nice people.

I must say, last year I was much more nervous. I think especially because it was very hard to imagine what all would come at this big race. It gives me a good feeling that I now know Milena very well, the team Meerendal and its staff and the race.. Yes, about the race. I now know that it will be very hard indeed. Maybe even harder than last year, but it’s good to know that it will be one long fight, for 8 days. Where we will suffer to the max! Every day. Not giving up, just keep on biking! Haha. It might sound a little weird. I am sorry for my English writing skills.. J

The first few day were very nice. The Meerendal Wine Property is a really nice place to stay. We are sleeping in our campers already. And we can use some hotel rooms too. There are super nice trails to ride around Meerendal.

Yesterday I participated at the Songo Championsrace in the Kayamandi Township in Stellenbosch. A charity cross country race where money is being raised for the Songo kids. (“Songo - we strive to improve the lives of children living in townships by providing them a safe place to play, grow and develop.” www.songo.info). The race was short, only an half an hour. That meant full gas! I started a little bit too fast where I needed to recover a little bit afterwards. Than I found my rhytm and I could ride with Kathrin Stirnemann. The last lap she had a little gap and kept that till the finish. I ended up 5th. It was good to do as a last high intensity training where my heartbeat war going into it’s maximum zone. 189 I just saw. J

A few more days and it will kick off! We are looking forward to it! Bis spater.

 

Nederlands.

He daar! Zo, daar zijn we weer. Super leuk om weer terug te zijn hier in Zuid Afrika. Vorig jaar was de eerste keer en waren het veel nieuwe indrukken. Nu nog steeds heel veel indrukken, maar het voelt gewoner en het is niet meer allemaal nieuw. Dat geldt eigenlijk voor het hele verhaal hier moet ik zeggen. De wedstrijd is niet nieuw meer. Ik ken mijn teammaatje Milena nu goed. Het Meerendal team en haar begeleiders zijn bekend. Dat is wel een goed gevoel. En natuurlijk vooral de wedstrijd. Ik wist vorig jaar dat het zwaar ging worden, maar wat je precies kan verwachten is toch vrij onduidelijk en moeilijk in te schatten. Nu is dat anders. En dat maakt me denk ik een stuk minder zenuwachtig. Haha. Het wordt gewoon afzien, elke dag, maximaal, tot je niet meer kunt, en dan kun je blijkbaar toch nog wat meer. 8 dagen lang. Om 5 uur ontbijten, 7 uur starten, dan 5 tot 6 uur de longen uit je lijf fietsen. Eten, douchen, massage, eten, slapen, dat elke dag. Zo ongeveer is het. Dat is natuurlijk een hele geruststelling.

Net als vorig jaar verblijven we op het Meerendal ‘wineproperty’ terrein. We slapen al in onze camper die we tijdens de wedstrijd ook gebruiken. Eigenlijk is het een omgebouwde bouwkeet, met elk 3 kabines met 2 bedden en een paar kastjes. Primitief maar goed! En praktisch. Hier in de buurt zijn er veel gave routes te fietsen. Meestal zijn deze om de wijngaarden gebouwd en deze vele routes zijn goed met elkaar te verbinden. Ik kan het echt aanraden om hier eens naartoe te komen. ;-)

Gisteren deed ik mee aan een klein wedstrijdje. De Songo Championsrace in Kayamandi. Dat is een township in Stellenbosch. Deze wedstrijd is georganiseerd voor het geode doel, namelijk: Songo. Songo zet zich in voor kinderen in ‘sloppenwijken’, zie www.songo.info.  De wedstrijd was kort. Slechts een half uur. Dit betekende: volle bak rijden. Een goede laatste intensieve snelheidstraining waar je ook je hartslag nog eens goed hoog kon laten gaan. (raar geschreven volgens mij he?!) Maar goed, in ieder geval is dit gelukt. Gemiddelde hartslag over een half uur was 181. Hehe. Vandaag was het tijdens het fietsen al weer rustig, en voelde ik me goed hersteld. Dus ik denk dat het wel goed zit.

Nou, nog een paar daagjes. Und dann geht’s los! Wij hebben er veel zin in. We hebben ons voorgenomen niet direct al het kruid te verschieten de eerste 2-3 dagen, met het oog op het einde van de race. We gaan het meemaken.

Bedankt voor alle leuke reacties via facebook enz. Erg leuk! Tot de volgende keer! Liefs

the view from the trails around Meerendal. Nice to see the Tafelberg in Capetown!

the view from the trails around Meerendal. Nice to see the Tafelberg in Capetown!


Teammate Milena Landtwing! 

Teammate Milena Landtwing!