Trainingcamp

Already my second trainingcamp in 2015. And actually also my second trainingcamp in my cycling career. After coming back from Spain, where I also raced the Costa Blanca Bike Race, I decided to go back to a sunny, warmer, place, to get some good training done. Now to Gran Canaria. Of course to prepare for the season, but maybe even more because of the Cape Epic. The 2015 edition will be a tough one!!

I must say: trainingcamp is cool! :)

Today I didn’t take my bike for a ride. Instead of that I cleaned it… And we went for a walk along the beach and drank some good Cappuccino’s. Restday. Recover for the next block of 4 days. 

After having 4 hard trainingdays it’s good to take one day off. Training is going really good. The trails are beautiful. It’s hard, riding a hardtail, on these rough rocks, but it’s nice. I think it's good as a preperation for the Cape Epic, especially because of the hard, rocky, technical climbs and descents. It reminds me of the surface in South Africa a little a bit. 

On Saturday I joined Larry Westney, the man behind the famous Lefty forks. An awesome trainingride! All day long I could watch Larry's FSI and ask him about all the features of the bike. Haha.. it made me even more excited about going back home next week! Afterwards I got some explanation about the Lefty suspension, where I changed the front wheel a couple of times. 'Lefty mechanics contest'. NICE!

Allright, have a good time and stay tuned. Hielke

 

NL:

Toch wat makkelijker. Mijn Nederlandse verslagjes zullen iets anders zijn dan die in het Engels. Na mijn eerste trainingskamp dit jaar, aan de costa blanca in Spanje, waar ik samen met de Belgische Alice Pirard deelnam aan de Costa Blanca Bikerace, ben ik nu op Gran Canaria. Wat een luxe. Maar.. dit seizoen is het ‘all-in’. En een goede voorbereiding hoort daarbij! Terug uit Spanje begon de winter opnieuw in Freiburg. Maar als ik de weer- en nieuwsberichten mag geloven was dat overal het geval. Trainen met sneeuw en in de vrieskou. Op zich helemaal niet erg. Eigenlijk houd ik juist van koud en slecht weer. Maar toch.. 4 of 5 uur fietsen is dan toch niet altijd het slimste om te doen. De weersvoorspelling leek niet te veranderen en toen heb ik besloten om toch nog eens weg te gaan! De warmte in.

Via Basel vloog ik naar Las Palmas. Vroeg, maar het was wel mooi om de zon op te zien komen boven de alpen. Gaaf. Met een busje naar Maspalomas. Ik verblijf in een appartementje met Sanne van Paassen en haar vriend Bastin. De eerste dagen waren ook Jolien Jansen en Rene er. Jolien en Sanne rijden ook de Cape Epic dit jaar. Erg leuk en gezellig. Samen gaat de tijd nog sneller tijdens het trainen. Super leuk!

Rustdag. Na 4 harde trainingsdagen vandaag geen training. De eerste dagen waren vooral gericht op het duurvermogen, gecombineerd met intervallen bergop. De ondergrond doet me denken aan Zuid Afrika. Deels.. Vooral de stenen, de droogte, steile lastige klimmen, maar ook super mooie trails. Het is altijd even wennen in het begin. Vooral nu ik nog met mijn hardtail rijd, is het weer even gevoel ontwikkelen voor de stenen. Of juist hoe de stenen te ontwijken. Dat gaat soepel.  

Zaterdag ben ik wezen fietsen met Larry Westney. De man achter de lefty's van Cannondale. Een mooie rit met veel gave trails. De hele dag kon ik alvast kijken naar de FSI, de hardtail waar ik dit seizoen ook mee ga rijden. Het is natuurlijk gaaf hier nog een week te zijn, maar het is ook wel extreem gaaf om straks mijn nieuwe bike te testen. Na de training heeft hij me wat uitleg gegeven over de vork en heb ik zijn bekende 'lefty mechanics contest' gedaan. ;) Eigenlijk gewoon het wisselen van het voorwiel. Niet moeilijk, maar wel handig om dat een paar keer gedaan te hebben. Toch weer iets anders met zo'n voorvork. Een mooi systeem vind ik. Dat is natuurlijk wel handig straks in de wedstrijden. 

Ahja, bijna vergeten, maar gisteren was echt ook zeker een onvergetelijke dag. Danny 'de bikeguide' van Freemotion, een bekende van Sanne en Bastin, nam ons mee op een tour door de bergen. Wat gaaf! Na 2 uur klimmen op het asfalt, waar we echt al super mooi uitzicht hadden, ging het verder offroad omhoog. Eerst een grindweg, later met een paar wat grotere stenen, nog later met alleen maar hele grote stenen. :) Je bent mountainbiker of je bent het niet. En als beloning natuurlijk de afdaling. Zelfde verhaal, grote stenen werden afgewisseld met wat kleinere. Tussendoor moesten we even stoppen voor wat brandstof... En een lekker broodje bij een schattig klein bakkerijtje in een of ander klein bergdorpje. Technisch, uitdagend, onwijs mooi! Genieten was het. Danny bedankt! Na 5 uur zat het erop. 

Nou, morgen gaat het verder. Een 4 dagen blok met op dag 1 intervallen en een duurritje. Nu nog een thee en 'de wereld draait door' kijken. Als dat lukt met het internet hier.. :)

Groetjes en tot de volgende keer!